۷۴ میلیون لیتر در روز بنزین مصرف میشود
حمیدعمولشکریان ـ رییس کانون انجمنهای صنفی جایگاهداران سوخت کشور از مصرف ۷۴ میلیون لیتر بنزین در روز خبر داد.
همایون صالحی درباره روند مصرف بنزین اظهار داشت: بعد از اعمال سهمیهبندی و بدنبال آن شیوع کرونا از اسفند و فرودین ماه شاهد کاهش چشمگیری در مصرف بنزین بودیم، بطوریکه در دو روز از فروردین حتی مصرف به حدود ۲۲ میلیون لیتر رسید، اما پس از اعلام امکان بازگشایی مشاغل و بازگشت مردم به کسب و کار، مصرف به روال قبلی یعنی با ۵۰ میلیون لیتر افزایش به حدود ۷۴ میلیون لیتر در روز رسید.
وی با بیان اینکه جایگاهها با توجه به تورم و هزینههایی که متحمل میشوند، روزهای سختی را سپری میکنند، به رعایت پروتکلهای بهداشتی اشاره و تصریح کرد: از همان ابتدای شیوع کرونا تا اکنون ما به لحاظ تهیه لوازم بهداشتی و ضدعفونی کننده در مضیقه هستیم.
رییس کانون انجمنهای صنفی جایگاهداران سوخت کشور گفت: تاکنون تهیه لوازم بهداشتی به عهده خود جایگاهها بوده است، هیچ نهادی نبود که به قیمت دولتی اقلام را به ما تحویل دهد، ما مجبور بودیم لوازم مورد نیاز را بازار آزاد و با هزینههای فراوان بسیار بالا تهیه کنیم، اما اجازه ندادیم که جایگاهها به خاطر نبود بهداشت و مواد ضدعفونیکننده منشاء شیوع بیشتر بیماری باشند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به پیک دوم کرونا، کلیه جایگاههای سراسر کشور همراه مردم آنچه در توان دارند در جهت رعایت پروتکلهای بهداشتی از جمله ماسک، مواد ضدعفونیکننده و دستکش بکار میبرند، حتی پیامهای هشداردهنده را جهت کمک به مهار بیماری هر چه سریعتر بیماری فراموش نکردهایم.
صالحی تاکید کرد: بدون اغراق اکثریت جایگاهها بستگی به وسعت و مرکزیت جایگاه، هر ماه ۳ تا ۵ میلیون تومان بابت رعایت پروتکلهای بهداشتی هزینه میکنند و سعی بر این است که هیچ کوتاهی در قطع زنجیره کرونا اپیدمی صورت نگیرد.
آیا بنزین کمفروشی میشود؟
رئیس کانون انجمنهای صنفی جایگاهداران سوخت کشور گفت: وقتی باک اتومبیل خالی است و کمتر از گنجایش، بنزین زده میشود، تبخیر بسیار بالا میرود.
همایون صالحی درباره برخی گزارشات مبنی بر کمفروشی بنزین اظهار داشت: روند توزیع بنزین در تمامی جایگاهها از سوی سازمان استاندارد و شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی رصد میشود، بنابراین کمفروشی نمیتواند صحت داشته باشد.
وی در این رابطه توضیح داد: سوخترسانی در جایگاهها از طریق پمپهایی شناور که درون مخازن جاسازی شده انجام میشود، یعنی پمپ داخل تا ارتفاعی حدود ۲۰ سانتیمتر با کف آن فاصله دارد، اگر از پمپ به جای بنزین هوا خارج شود، پمپی که قیمت آن ۴۵ تا ۵۰ میلیون است، میسوزد، بنابراین روشن است که هیچ جایگاهداری با علم به خسارت اینچنینی حاضر به تخلف، کمفروشی و توزیع هوا به جای بنزین نیست.
رئیس کانون انجمنهای صنفی جایگاهداران سوخت کشور گفت: البته هیچ موضوعی صددرصد نیست، گاهی ممکن است مشکل مکانیکی یا برقی و یا در یک بازه کوتاهی سرجمع اختلافی در ۲۰ تا ۳۰ لیتر پیش بیاید که بسیار نادر است.
وی یادآور شد: توزیع بنزین در جایگاهها از سوی انجمن، شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی و سازمان استاندارد به طور ماهانه نظارت و کنترل میشود، بنابراین امکان خطا بسیار اندک است.
صالحی در ادامه بیان کرد: در بنزین غیر یورو ۴ و۵ به دلیل استفاده از ماده فرار ام.تی.بی.ای برای بالا بردن اکتان و آرامسوزی استفاده میشود که باعث تغییر حجم و بالا رفتن تبخیر بالا میرود، علاوه بر این وقتی باک اتومبیل خالی است و کمتر از گنجایش، بنزین زده میشود، تبخیر بسیار بالا میرود، به طوری که بخار بنزین مشهود است و اینگونه تصور میشود که بنزین کمتر از آن میزان که مشتری خواسته تحویل داده شده است.
وی خاطرنشان کرد: در مورد بنزین یورو ۴ و ۵ این مشکلات بسیار کم است و تبخیر در این نوع از بنزین بسیار پایین است اما فعلا امکان اینکه کل کشور از بنزین با کیفیت یورو ۴ و ۵ تغذیه شود، وجود ندارد.
ثبت دیدگاه